f1

2016.04.13. 08:43

A H&M és a Tetra Pak mentené meg a Saubert?

Marcus Ericsson menedzsre egyelőre tagadja ezt a feltevést

Motorsport Csatorna

Fotó: Sauber Motorsport AG

A hírek szerint svéd cégek intézték el, hogy a Sauber ott lehessen Kínában.

Közismertek Sauber pénzügyi gondjai, és az utóbbi időben az is a levegőben lógott, hogy talán a Kínai Nagydíjon már rajthoz sem tudnak állni, miközben a csapattagok még várnak márciusi fizetésükre.

A legfrissebb információk szerint azonban a csapat jelen lesz a hétvégi versenyen. Az Expressen svéd bulvárlap úgy tudja, hogy a csapat indulása fix, legalábbis Kínában és Oroszországban, köszönhetően Marcus Ericsson támogatóinak, akik kifizették a dolgozókat is. Állítólag a "megmentők" között van a Tetra Pak csomagolóipari cég és a H&M (Hennes & Mauritz) divatmárka is.

Ericsson menedzsere, Eje Elgh nem erősítette meg a hírt.

"Meg kell kérdőjeleznem az információ hitelességét, mivel az teljes mértékben légbőlkapott." - mondta Elgh a svéd Viasatnak. "Marcus Ericssonnak semmi köze a Hennes & Mauritz-hez, vagy a Tetra Pakhoz. Nem tudok mit hozzáfűzni a Sauber pénzügyi helyzetéhez, mivel nem ismerem azt. Csak azt tudom, hogy dolgoznak a problémák megoldásán. Ami tény, hogy a csapat Kínában készül, a lehető legjobban a hétvégére."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!