f1

2016.04.13. 17:31

A Williams nem tervez változtatást tulajdonosi összetételében

A csapat vezérigazgatója cáfolta a szárnyra kapó pletykákat.

Kovács Noémi

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

A tavalyi szezon során került kapcsolatba a Ferrari Versenyzői Akadémiájának korábbi protezsáltja, Lance Stroll - aki 2015-ben még az F3-as bajnokságban versenyzett - a Williams csapatával. A grovi istálló idén tovább folytatja Stroll protezsálását többek között azzal, hogy extra időt biztosít neki szimulátorukban.

Ennek kapcsán erősödtek meg azon híresztelések, miszerint a versenyző üzletember édesapja, Lawrence Stroll befektetne a csapatba és így egy lenne a Williams tulajdonosainak. A csapatnál gyorsan reagáltak a pletykákra.

"Sosem beszéltünk Lawrence-el a részvényekről. Manapság nagyon erős a részvényesi struktúránk: Frank a többségi tulajdonos, Brad Hollinger rendelkezik 15%-al és Patrick Headé további 10%, a többi pedig szabadon áramlik. Emiatt úgy gondolom, hogy jelenleg biztos alapokon nyugszik a tulajdonosi struktúránk és mostanában nem tárgyaltunk sem Lawrence-el, sem mással arról, hogy befektetnének a csapatba." - mondta el a Williams vezérigazgatója, Mike O'Discroll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!