f1

2016.04.26. 12:43

Briatore segítene, hogy Monzában maradjon a Forma-1

Sokat közeledtek az álláspontok, de szerződés még nincs

Vámosi Péter

Fotó: Scuderia Ferrari

Annak ellenére, hogy egy fontos megbeszélés történt múlt héten, az Olasz Nagydíj jövője továbbra is bizonytalan. A királykategória királya, Bernie Ecclestone és régi harcostársa Flavio Briatore találkoztak a páya igazgatójával és annak helyettesével, azaz Roberto Maroni és Fabrizio Sala urakkal. A helyi Il Giornale újság fel is lelkesült: "Ha Bernie a privát gépén Milánóba jön, akkor az csak azt jelentheti, hogy sikerült megállapodnia Monzáról." A korábbi Renault F1 főnök és Bernie üzleti társa is több dologban azonban csak annyit erősített meg, hogy történtek előrelépések, a találkozó után. Briatore a Corriere della Sera ennyit mondott röviden: "Szívesen segítek, ha tudok."

A hírek szerint a tartomány 70 millió eurót fektetne be az elkövetkezendő 10 évben. A pálya helyettes vezetője, Sala ennyit mondott: "Ugyan maga az találkozó jó volt, de nem tudtunk aláírni egy szerződést, mert nem mi vagyunk az illetékesek."

Ezt valóban a pályát üzemeltetőknek, illetve az olasz autóklubnak kell majd megtennie, és az ACI elnöke Angelo Sticchi Damiani már jelezte is, hogy: "Nagyon örülök, hogy a tartomány is jelentősen hozzá szeretne járulni, ez jelentősen könnyíti a helyzetünket."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!