f1

2016.04.11. 06:36

Hamilton: Minden pályára kell hupli

A brit versenyző elmondta, miért nem a GPDA tagja

Tajthi Andrea

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Lewis Hamilton elmondása szerint az, hogy negyedik bajnoki címének megszerzésére összpontosít, nem akadályozza meg abban, hogy komoly csatákba bonyolódjon ellenfeleivel.

Hamilton gyakran hangot ad véleményének az ügyben, hogy merre tart a Forma-1, és hogy hiányolja a nyers versenyzést, azonban mégsem tagja a GPDA-nak, azaz a versenyzők szervezetének. Ennek ellenére támogatja a csoport törekvéseit, hogy javítsanak az F1 jövőjén.

"Tag voltam pár évig, de aztán kiszálltam belőle, viszont voltam ott megbeszéléseken, mikor mind összegyűltünk megvitatni a fontos kérdéseket." - mondta Hamilton. "Személy szerint úgy éreztem, inkább arra kell az időt fordítanom, hogy versenyt nyerjek és a mérnökeimmel beszéljek. De ha van valami politikai, vagy nagyon fontos dolog, akkor mind kiállunk a sportért. Vannak olyan esetek, mikor szükséges, mind egységben legyünk."

Hamilton szerint azonban vannak fölösleges megbeszélések is, amik csak időt vesznek el a versenyzőktől.

"A megbeszélések áltlában a versenyzői eligazításon vannak, vagy közvetlenül utána, és ez így van tíz éve, minden egyes pénteken. Vannak olyan péntekek, mikor Charlie (Whiting, versenyigazgató) megkérdezi, hogy van-e bármi hozzáfűzni valónk a legutóbbi versenyhez, és senki nem mond semmit. Van amikor meg nagyon sokat beszélnek bizonyos dolgokról, amikkel nem feltétlenül értek egyet. Példának okáért, Bahrein nem túl huplis pálya, de van pár hupli egyes helyeken, ami karaktert ad a pályának. És vannak versenyzők, akik emiatt panaszkodnak. Alapvetően egy F1-es autóban próbálsz olyan alacsonyan lenni, amennyire csak lehet, és van az a pont, amikor túl alacsonyan vagy, és rámész ezekre a huplikra, de ha megemelnénk az autót, csökkenne a teljesítmény. A pályákon kell, hogy legyen pár hupli, emberek! Ha teljesen sima, oda a móka. Ha vannak bukkanók, akkor meg kell tanulnod fékezni, vagy elfordulni, közvetlenül a hupli előtt, erről szól a versenyzés. Szóval néha olyan dolgokról beszélnek, amivel nem értek egyet..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!