f1

2016.04.13. 12:33

Kehm szerint Mick Schumacher nem gondol még a Forma-1-re

Pedig idősebb és tapasztaltabb is lett

Vámosi Péter

Fotó: ADAC Formel 4

Sabine Kehm egyelőre lehűti a kedélyeket azon tárgykörben, hogy a 17 éves Mick Schumacher akár hamarosan a Forma-1-be is bekerülhet. Michael Schumacher fiának pedig idén sűrű F4-es kötelezettségei vannak, és az első két versenyét meg is nyerte az elmúlt hétvégén. Az ifjú német pilóta tavaly mutatkozott be a formaautózás világában, és apjával is közös menedzsere nem is rajongott volna annyira egy Formula 3 kategóriába történő váltásért. A Focus magazinnak ezt mondta: "Egy évvel idősebb lett, és tapasztaltabb is. Koncentráltabb és mentálisan is megerősödött. Így azt gondoljuk, hogy jobb neki az, hogy egy újabb évet tölt a Formula 4-ben."

Max Verstappen ugyan tavaly pont 17 évesen mutatkozhatott be a Forma-1-ben nagy sikerrel, és pont az European Formula 3-ból érkezett, ahová Mick tart a sztárrá válásának a folyamatában. Sabine azonban így zárta a gondolatait: "A Forma-1 azonban egy olyan dolog, ami elég távoli még ezeknek a (Formula-4-es) srácoknak. Nem az, ami szerepet játszik a napi munkájukban, és a gondolkodásmódjukban. Így azt gondolom, hogy erről még korai beszélni is."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!