f1

2016.04.27. 05:44

Sirotkin holnap F1-est vezethet

A Renault tesztpilótája lett az orosz versenyző

Tajthi Andrea

Fotó: Renault Sport

Az orosz versenyző, Sergey Sirotkin tesztpilótának csatlakozott a Renault Sport Formula One Team-hez, terv szerint hosszú tátvra, ráadásul a hétvégi Orosz Nagydíj pénteki első szabadedzésén már autóba is ülhet majd, Magnussen helyén.

A Renault évek óta aktív támogatója az orosz autósportnak, nyolc éve a Za Rulem Celebrity Race támogatója is.

"Sergey az egyik legnagyobb reménység a junior kategóriákban, szóval nagyszerű, hogy csatlakozik a Renault Sporthoz." - mondta Frédéric Vasseur. "Láttuk, hogy ő volt a legjobb újonc a GP2-ben tavaly, ahol egyszer nyerni tudott és többször állt dobogóra. 2016-ban pedig megfelelő helyen lesz ahhoz, hogy a bajnoki címért harcolhasson. Vezetett már a szocsi pályán GP2-ben, szóval biztosak vagyunk benne, hogy jó munkát fog végezni a hétvégén. Az orosz Renault-nak pedig ez egy jó lehetőség, hogy növelje az orosz autósport népszerűségét."

"Ez nagyszerű lehetőség számomra, de minden nagyon gyorsan történt." - mondta Sirotkin. "Még mindig nem hiszem el. Ezért dolgozik minden fiatal versenyző, én pedig szeretnék annyit tanulni, amennyit csak lehetséges, és a lehető leggyorsabban, és minden tőlem telhetőt meg akarok tenni az első szabadedzésen. A Renault Sport, akinek ezúton is köszönöm, számtalanszor megmutatta már, hogy ők a legjobb hely az F1-es karrier megkezdéséhez, és pedig a legtöbbet szeretném kihozni ebből a lehetőségből. Tovább növeli az elkötelezettségemet ahhoz, hogy megnyerjem a GP2 bajnoki címet, és szeretnék köszönetet mondani az SMP Racingnek is a sok támogatásért, melyet karrierem során kaptam tőlük."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!