f1

2016.04.21. 17:33

Verstappennek köszönhetően: terítéken a Holland Nagydíj

A kreatív herceg légpárnással vinné Zandvoortba az F1 rajongókat

Tajthi Andrea

Fotó: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool

Bernhard herceg (Prince Bernhard of Orange-Nassau), akinek év elején a tulajdonába került a zandvoorti pálya, abban bízik, hogy May Verstappen elkövetkező sikerei lehetőséget nyújthatnak majd arra, hogy Holland Nagydíjjal bővüljön az F1-es naptár a jövőben.

Hollandia 1985 óta nem rendezett Forma-1-es futamot, tavaly azonban a helyi önkormányzat vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, hogy lenne-e mód a jövőben a Forma-1-et ismét a pályára hívni.

Bernhard herceg, a holland királyi család tagja elismerte, hogy a Forma-1-es projekt szerepel a hosszú távú tervek között, és hozzátette, hogy Verstappen képes lehet a folyamat felgyorsítására.

"Az önkormányzat tavaly év végén megkezdte a tárgyalásokat." - mondta a GPUpdate.net-nek. "Nyilvánvalóan ez egy hosszútávú projekt. De minél több sikert ér el Max, nekünk annál könnyebbek lesznek a tárgyalások.Ő rendkívül fontos a motorsportnak Hollandiában. Mindenhol látható, tele vannak a gokart pályák és sokan most szerezték meg versenyzői engedélyüket. Minden sportban kell egy hős, és mi nem is kívánhatnánk magunknak jobb hőst jelenleg."

Verstappen mellett azonban más is Zandvoort mellett szól.

"Zandvoort előnye, hogy van itt vasútállomásunk." - mondta a herceg. "Szóval vonattal és busszal is lehet érkezni Haarlemből. Persze az igaz, hogy nyáron adódhat némi logisztikai fennakadás (a turisták ellepik a közeli strandokat), de nincs olyan fesztivál, ami ne küzdene ilyesmivel. Ugyanez a helyzet Spában vagy a Nürburgringen. Talán csak ki kell találnunk pár kreatív megoldást, talán idehozhatnánk az embereket légpárnás hajón, a tengeren! Minden problémára van megoldás."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!