f1

2016.04.03. 09:57

Wolff "megkínozná" azokat, akik ragaszkodnak az új időmérőhöz

Toto Wolff szerint a jelenlegi rendszer semmiképp sem jó. Ám van egy elképzelése.

Tajthi Andrea

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A Mercedes motorsport főnöke, Toto Wolff azt javasolta, hogy bárkit, aki nem áll ki amellett, hogy megszabaduljanak a most bevezetett időmérős rendszertől, azt nyilvánosan keresztre kellene feszíteni a paddockban - persze csak átvitt értelemben (bízunk benne).

Az illetékesek épp ezekben a percekben egyeztetnek - ismét - a kvalifikáció ügyében. Az új rendszer gyakorlatilag senkinek nem tetszik, sem a csapatoknak, sem a rajongóknak, mégis korábban az FIA azt mondta, a módosításra nyitottak, ám a régi formátumhoz biztosan nem térnek vissza. Miután tegnap ismét az új, kritizált rendszer szerit zajlottak az események, ma újratanácskoznak a csapatfőnökök, Ecclestone, Todt és az FIA.

"Ha valaki marasztalni akarná ezt a rendszert, azt nyilvánosan keresztre kellene feszítenünk a paddockban..." - nyilatkozta korábban Wolff.

"Talán van más formátum is, ami érdekes lehet. Ma valaki azt mondta nekem, hogy egykörös szétlövéses versenyt kellene tartani az utolsó versenyzőknek (a Q3-ba jutottaknak), és őszintén szólva szerintem ez tényleg érdekes lehet. Emlékszem, az FIA GT csinált ilyet tíz éve. De megfelelően ki kell értékelnünk az adatokat és minden indformációt, és ezek alapján végrehajtani a szabályváltoztatásokat jövőre. De strukturált módon."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!