f1

2016.05.12. 09:43

A Pirelli tagadja a Maldonado-pletykákat

Az olasz gumigyártó nem fogja tesztpilótaként alkalmazni a venezuelai versenyzőt.

Kovács Noémi

Fotó: Lotus F1 Team

Április hónapban az FIA Világ Motorsport Tanácsa zöld utat adott a Pirellinek abban, hogy a 2017-es szabályváltozásokra való felkészülés érdekében – amely az abroncsok méretét is jelentősen befolyásolja – beiktasson néhány extra szezonközi tesztet, amelyeken megosztva tennék próbára az új gumikat a 2014-2015-ös és a jelenlegi autókkal.

Ekkor röppentek fel a pletykák, hogy Maldonado így kerülhet vissza a Forma-1 közelébe, azonban ezt már akkor is cáfolták az illetékesek. Azonban a médiában még mindig tartotta magát az a nézet, hogy Maldonadoé lesz a Pirelli tesztversenyzői pozíciója, így az olasz abroncsbeszállító sajtószóvivője ismét cáfolta a pletykákat.„Azok a hírek, amelyek szerint lenne kijelölt tesztversenyzőnk: nem igazak.

Legkésőbb július-augusztusban fogjuk kipróbálni az első 2017-es, nagyobb abroncsok prototípusát, de ezek még a régebbi, némileg átalakított autókon fognak helyet kapni, viszont ezeken a teszteken a résztvevő csapatok többnyire a saját versenyzőiket fogják beültetni az autóba.” – mondta el a szóvivő.

Az első abroncstesztre egyébként már múlt kedden sor került a fioranói versenypályán, ahol a Ferrari tartalékosa, Jean-Eric Vergne vitte pályára a Scuderia F14-T kódjelű, 2014-es versenygépét. Az akkor kipróbált abroncs még a 2016-os verzió módosított változata volt, néhány komponense már megegyezett az új gumikéval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!