f1

2016.05.11. 10:34

A Red Bull Alfa Romeo motorokra hajtana, de ők gyári alakulatként jönnének vissza

Marchionne ugyanakkor most már győzelmeket vár el a Ferraritól is

Vámosi Péter

Fotó: Scuderia Ferrari

Sergio Marchionne, a Ferrari és a Fiat Chrysler csoport vezére szerint még mindig mindent megtesznek azért, hogy az olasz márka visszatérjen valamilyen formában a rajtrácsra.

Az új Alfa Romeo Giulia bemutatóján így fogalmazott ezen a héten: "Az Alfa Romeo újra ott lesz egy napon (a Forma-1-ben). Kitüntető figyelmet kell hogy kapjon egy ilyen projekt, és ahhoz, hogy ez működőképes legyen, és tudjunk komolyan befektetni a versenysportba, sok autót kell eladnunk, tehát azt mondhatom, hogy most vagyunk ennek a tervnek a rajtvonalánál. Azt gondolom azonban, hogyha az alfa Romeo visszatér a Forma-1-be, akkor azt gyári csapatként fogja megtenni, nem pedig mint motorgyártó. A Red Bullt érdekelte volna az Alfa Romeo tavaly, de nekik csak motor kellene, ami számunkra értelmetlen lépés. Mi nem a Honda vagyunk."

A közismerten igényes olasz-kanadai üzletembert kérdezték a Ferrari eddigi idei teljesítményéről is, hiszen nyomás alatt vannak, hogy nyerjenek már végre, hiszen négy verseny is lement már.

Erre ennyit mondott: "Még messze van az, hogy eldőljön a bajnoki cím, és elégedett vagyok a versenyzőink teljesítményével. Sokszor ért idén minket balszerencse, de van esélyünk a győzelmekre. A szezon még csak éppen elkezdődött, de reménykedem benne, hogy Barcelonában már az első helyért leszünk harcban. A most hétvégi vasárnap nagyon fontos lesz számunkra, és remélem, hogy elkezdünk nyeregetni."

Megkérdezték a vezért persze a mostani legforróbb témáról is, arról, hogy Max Verstappen felkerült az anyacsapathoz a Toro Rossoból.

Erre röviden ennyit válaszolt: "Ez a Red Bull dolga. Sha nem mondtam olyat, hogy minket érdekel Verstappen."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!