f1

2016.05.15. 14:57

A Renault meghosszabbította szerződését a Red Bullal

A francia gyártónak sikerült megegyeznie a Milton Keynes-i istállóval.

Kovács Noémi

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Ahhoz képest, hogy az elmúlt két évben milyen hűvös volt a viszony a Renault és a Red Bull között, úgy tűnik, a két félnek sikerült dűlőre jutnia a motorbeszállítói kérdés ügyében. Talán nem sokan számítottak rá, hogy az energiaitalos istálló ismét a franciák mellett teszi le a voksát, azonban Cyril Abiteboul az FIA május 15-i határidejét tiszteletben tartva tájékoztatta a döntéshozó testületet a két fél újabb megállapodásáról.

„Ahogy mindig is mondtuk, sosem égettük fel a hidakat a Red Bullal egymás között. Motorgyártói szemszögből nézve, mindig nyitottak vagyunk az üzletre és arra, hogy tovább bővítsük az ügyfélkörünket. A Mercedes sikerének szerves részét képezi, hogy a paddockban több csapattal is kapcsolatban áll, nem lehet elszigetelten dolgozni. A Forma-1-ben nagyon erős a Red Bull helyzete, ezért minden okunk megvan arra, hogy folytassuk velük a munkát. Ennek van értelme. Amennyiben ők elégedettek, az azt jelenti, hogy a motorunk versenyképes, szóval nincs okunk arra, hogy véget vessünk a közös munkálatoknak.” – kezdte a Renault ügyvezető igazgatója.

A szakember elmondta azt is, hogy rendkívül fontos lesz számukra a barcelonai versenyhétvégét követő első szezonközi teszt, amelyen bevetik a Montreálra tervezett B-specifikációjú motort is. Ennek azért van kiemelt jelentősége, mert az FIA június 1-ig szabta meg a következő évre vonatkozó beszállítói szerződések aláírását.

„A teszt rendkívül fontos és az időzítése is minden szempontból megfelel. Tudjuk, hogy mi a Red Bull elvárása – legyen versenyképes a termék, és még versenyképesebb a következő hónapokban. Megvan a kapacitásunk ennek demonstrálására és, hogy megmutassuk, mennyire komolyan vesszük ezt. Remélem ők is felismerik, hogy milyen komolyan állunk hozzá a feladathoz, és bár az utóbbi időben volt némi visszaesés a fejlesztési vonalon, de sokat változtattunk a strukturális oldalon és a munkafolyamatok terén is. Remélem meggyőződnek arról, hogy versenyképes terméket biztosítunk számukra.” – folytatta a szakember, aki azt sem zárta ki, hogy a Toro Rosso is hamarosan visszatér az ügyfeleik közé.

„Jelenleg még a Ferrarival állnak szerződésben, és szerintem elégedettek velük. Amennyiben a Red Bull részéről felmerülne az érdeklődés, hogy technikai szempontból mi kerül az autójuk hátsó részébe, örömmel állunk a rendelkezésükre. Pillanatnyilag nincs olyan kitétel, miszerint kizárólag a Red Bull-al működhetünk együtt.” – tette hozzá Abiteboul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!