f1

2016.05.23. 05:32

Haas szorosabbra fűzné a kapcsolatot F1 és NASCAR csapata között

Gene Haas elmondta, akár még a versenyzői felállás variálása is szóba jöhet a két széria között.

Komenda Vivien

Fotó:  Haas F1 Team

Amellett, hogy olyan spekulációk láttak napvilágot, melyek szerint Romain Grosjean akár a Haas NASCAR csapatában is végezheti, Haas most épp egy NASCAR versenyzőjét, Kurt Busch-t szeretné megismertetni az F1 világával, már a jövő hónapban, Azerbajdzsánban.

„Megpróbálunk egy kicsit szorosabb kommunikációt kialakítani a két széria között.” – fogalmazott Haas. „Meg szeretnénk mutatni Kurtnek, hogy is működnek a dolgok a Forma-1-ben. Szerintem az ilyesmi a média érdeklődését is felkelti.”

Haas kifejtette véleményét Danica Patrick jövőbeli F1-es karrierjének lehetőségéről is.

„Danica talán nem jön át, de egy másik hölgy pilóta miért ne? Neki van egy három éves szerződése a NASCARban, tehát ez a lehetőség a közeljövőben nem áll fenn számára.”

„Ha egy nő is jelen lenne, az viszont másfajta támogatásokat, esetlegesen több szponzort is eredményezhetne, tehát egyáltalán nem elképzelhetetlen.”

„Egy teljesen új piacot nyitna egy női versenyző, ez teljesen biztos. Fárasztó vezetni ezeket az autókat, de vannak olyan nők a sportban, akik képesek erre.”

„Nem tudom, miért nincs több hölgy a motorsportban. Jó lenne, ha felvehetnék a versenyt a férfiakkal. Nem látom okát, hogy miért ne tudnák megtenni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!