f1

2016.05.10. 06:10

Hét F1-es csapat is oson a FoS-on!

Ugye mi is megengedhetünk magunknak nyelvtanilag helytelen olcsó szóviccet?

Vámosi Péter

Fotó: Daimler AG

Az idei Goodwood Festival of Speed júniusban lesz tehát, és hét jelenlegi Forma-1-es csapat is jelezte a részvételi szándékát, így újra komoly zajártalom várható Sussex nyugati felén. Résztvevője lesz az eseményeknek Lewis Hamilton és a bajnok csapat Mercedes, valamint a Ferrari, a Force India, a McLaren, a Red Bull, a Renault és a Williams is. At 1.16 mérföld hosszúságú pályán láthatnak a rajongók gyakorlatilag egyszerre egy helyen ennyi Forma-1-es autót, ráadásul sokkal közelebb kerülhetnek az autókhoz illetve a versenyzőkhöz, mint mondjuk a Brit Nagydíjon.

Megerősítette részvételi szándékát továbbá Nico Hülkenberg is a Force Indiától, aki tavaly megnyerte a 24 órás viadalt is Le Mansban, de bejelentkezett már Jenson Button is, 2009 világbajnoka. A következő hetekben válhat biztossá majd az is, hogy a többi betontorpedót kik vezethetik majd.

Annak ellenére, hogy már nem aktív Forma-1-es versenyző Martin Brundle vezetheti majd Button bajnoki autóját majd, a Brawn BGP 001-est, mely 2009 óta nem nagyon volt látható. A jegyek gyorsan fogynak, és szombatra már el is fogytak, így aki testközelből akar megismerkedni a motorsport krémjével, az még most lépjen, nehogy csalódás érje!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!