f1

2016.05.28. 08:50

Lauda: Három héten belül aláírhatják Rosberg új szerződését

Az osztrák világbajnok ismét tagadta a Rosberg-Ferrari pletykákat.

Kovács Noémi

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A monacói versenyhétvége előtt kapott szárnyra a pletyka, miszerint a Mercedes bajnoki éllovasa, Nico Rosberg egy esetleges csapatváltáson gondolkodik. A német versenyzőt ezúttal a Ferrari istállóval hozták összefüggésbe, hiszen mind Rosberg, mind a ferraris Kimi Räikkönen szerződése lejár az évad végén aktuális csapatuknál, így minden benne lehet a pakliban. Mindenesetre Lauda biztos Rosberg megtartásában.

"Biztos vagyok benne, hogy mi a magunk részéről meg akarjuk tartani Nicot, Nico pedig maradni szeretne. Összességében semmi akadályát nem látom ennek, úgyhogy hamarosan tisztázhatjuk a helyzetet, három héten belül meghozhatjuk a döntésünket." - kezdte bizakodva a háromszoros osztrák világbajnok. 

"Az én álláspontom szerint tudatnunk kell vele, hogy a következő néhány évben mindannyian összetartozunk. Ez az én javaslatom, de én csupán az elnök vagyok. Toto kezeli ezeket az ügyeket, én pedig figyelemmel követem az eseményeket." - mondta Lauda, majd Wolff is ejtett néhány szót, főként a Rosberg távozásáról szóló pletykákról.

"Folyamatosan tárgyalunk, igyekszünk felmérni, hogy mit is akarunk valójában, hogy mi a többiek célja, szóval a szokásos folyamatok zajlanak. Mindenesetre nem lennék meglepve, ha megkereste volna a Ferrari. Remek versenyző, mindenki számára megfelelő választás. Nem tudom, hogy ez megtörtént-e, de teljesen normális lenne, ha igen." - kezdte a Mercedes sportigazgatója, aki szerint a Spanyol Nagydíjon látott kettős baleset és a Hamiltonnal való viszály nem befolyásolja a döntésüket.

"Abszolút nem lesz befolyással a döntésre. Már 2010 óta, amikor ez az utazás elkezdődött, a Mercedes család tagja, jelenleg vezeti a bajnokságot, hét versenyt nyert sorozatban, úgyhogy senkinek sincsenek kétségei a képességeit illetően." - tette hozzá Wolff.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!