f1

2016.05.26. 07:29

Létrejött a Jules Bianchi Society

Alapítvány jött létre Jules Bianchi nevével

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

Jules Bianchi 2015 július 17-én hunyt el, miután súlyos balesetet szenvedett Japánban, 2014 októberében. Emlékére, testvérei és szülei alapítványt hoznak létre, hogy segítsék a fiatal gokartosokat, hogy magasabb szintre érhessenek és ha tehetségesek, ne az anyagiak miatt ne jussanak előrébb.

Weboldalukon az áll: "Az alapítvány fő célja, hogy a legjobb fiatal gokartosokat felmentse az anyagi terhek alól. A cél, hogy segítsük őket és hatékonyan irányítsuk őket karrierjük során."

A programnak több területe is lesz. Az egyik, hogy minimum négy gokartost elindítsanak nemzetközi verenyeken, és megtartsák őket egy hároméves periódus során, és a "legjobb elérhető motorsport program" legyenek, köszönhetően a "komoly üzleti kapcsolatoknak".

"A fiam, Jules, túl korán hagyott el minket, nem teljesíthette be elképzeléseit, álmait. Most beteljesítjük egy ennek az alapítványnak a segítségével." - mondta Jules édesapja, Philippe Bianchi. "A veszteségük ellenére, a küldetésem, hogy megemlékezzünk karrierjéről a Jules Bianchi Society által. Számomra ez a legjobb módja, hogy bizonyítsam szeretetemet Jules iránt. Meggyőződésem, hogy bárhol is van ő, büszke rá, hogy a neve, és értékrendje itt él az alapítványban."

www.julesbianchisociety.org

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!