f1

2016.05.24. 18:03

Montezemolo: Nagyobb előrelépést vártam a Ferraritól

Az olaszok egykori elnöke nincs megelégedve az idáig látottakkal.

Kovács Noémi

Fotó: Scuderia Ferrari

Luca di Montezemolot a 2014-es évad végén váltották le pozíciójából, helyét Sergio Marchionne vette át. Több strukturális átszervezés ment végbe azóta az olasz istállón belül, de jelentős javulást nem tudott elérni a Ferrari: se az egyéni, se a konstruktőri címet sem tudta megkaparintani.

„Tisztában vagyok vele, hogy 2014-ben miket léptünk meg a fejlődés érdekében, így a tavalyi formajavulás az egy évvel korábbi munka eredménye volt. Őszintén szólva, a tavalyi évből kiindulva idén nagyobb előrelépést vártam tőlük, hiszen már lement öt futam és egyet sem tudtak megnyerni közülük. De persze még hosszú út áll előttük.” – kezdte a Scuderia egykori első embere.

„Korábban nagyon erős volt a Ferrari, ahogy a Renault, a McLaren és a Williams is. Manapság van némi különbség a Mercedes és a Ferrari között, ahogy a Ferrari és a mezőny többi csapata között is. Tehet a Mercedes lenyűgöző eredményei ellenére, kisebb a potenciális verseny.” – folytatta a CNN interjújában Montezemolo, aki a Ferrari-Ricciardo pletykákat is szóra méltatta.

„Elsősorban, ő egy rendkívül kedves srác. Emellett nagyon gyors is – Sebastian Vettel a megmondhatója, hogy mennyire az. Ráadásul félig olasz! Ha még mindig a Ferrarival lennék, ő lenne az első választásom!” – tette hozzá Montezemolo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!