f1

2016.05.13. 10:42

Palmer tagadja az Ocon-pletykákat

A brit versenyző szerint a Renault nem tervez olyan szezonközi cserét, mint a Red Bull.

Kovács Noémi

Fotó: Renault Sport

A barcelonai versenyhétvégén ismét előtérbe került Palmer és Ocon helycseréje, melynek a brit idáig mutatott vegyes teljesítménye adott alapot, amit a szezon eddigi 4 - illetve esetében inkább 3 - futamán mutatott. A GP2 2014-es bajnoka egyelőre nem tudta felvenni a versenyt Magnussennel, így egyre több pletyka kering arról, hogy az enstone-i istálló inkább Ocon-t ültetné be az autóba a szezon közepétől kezdve. Azonban Palmer elmondása szerint neki egész szezonra szóló szerződése van a csapattal, bár láttunk már csodákat a Forma-1-ben...

"Őszintén szólva, nem tudom honnan származnak ezek a pletykák, de engem nem zavar. Már Bahrein után láttam, hogy valaki mondott valamit - volt egy versenyem Melbourneben, amig elég jól sikerült, Bahreinben pedig technikai hiba miatt rajthoz sem tudtam állni. Mindössze négy versenyem volt idáig vegyes eredményekkel, de a jövőt illetően bizakodó vagyok." - mondta a brit pilóta, aki elmondása szerint számított erre a híresztelés-áradatra.

"Igazából erre számítottam. Ez a Forma-1, amit eddig kívülről szemléltem, most viszont látom, hogyan működik belülről. Őszintén, Bahrein után kicsit meg voltam lepődve, Kína pedig igen, nyilvánvalóan kemény hétvége volt. De végül is nem igazán érdekel ez az egész, mert tudom hol állok és a csapat is tisztában van vele, hogy mire vagyunk képesek." - folytatta a korábbi GP2-s bajnok, aki úgy véli, hogy az ő esete teljesen más, mint Kvyaté a Red Bullnál.

"Kvyat lefokozása meglepett, mert elég jó munkát végzett és egy dobogót begyűjtött, a tavalyi év végén pedig úgy tűnt, hogy szoros csatát vív Ricciardoval. Mindazonáltal az idei szezonkezdet kicsit keményebben alakult számára. Azonban ez nem aggaszt engem - más csapat, más szituáció és mindannyian a Red Bullal állnak szerződésben, úgy értem, még mindig a Forma-1-ben van, de már más csapatnál." - fűzte hozzá Palmer.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!