f1

2016.05.14. 11:34

Spát nem érintette rosszul a Shell távozása

A belga verseny promotere nem aggódik túlságosan a névadó szponzor távozása miatt.

Kovács Noémi

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A hét elején jelentette be a hollandiai olajtársaság, a Shell, hogy 2015 végén lejárt szerződését nem hosszabbítja meg a spa-francorchamps-i pályával. 2011-ben jött létre a társaság és a Belga Nagydíj együttműködése, melynek alapján a Shell volt a belga futam névadó szponzora illetve magán a pályán is rengeteg reklámot helyezett el. 

Azonban a Shell úgy döntött, hogy idén minden szponzori erőforrást a Scuderia Ferrari csapatára fog összpontosítani, az összes támogatás az olasz istállóhoz fog irányulni, ezért nem vállalták a hosszabbítást a belgákkal. Emiatt merültek fel aggodalmak a spái versennyel kapcsolatban, ami több pályához hasonlóan, szintén nem áll túl biztos lábakon.

Azonban a verseny promotere, Andre Meas a belga illetőségű La Derniere Heure című lapnak nyilatkozva azt állította, hogy nem aggódik túlságosan amiatt, hogy a versenynek - amire egyébként augusztus 28-án kerül majd sor - jelenleg nincsen főszponzora.

"Épp ellenkezőleg. A Shell 500 tribünjegyet vásárolt tőlünk, tavaly telt házzal zártunk, idén pedig már az elő-értékesítési időszakban elkelt a jegyek 6-7%-a, szóval nem igazán aggódom. Ráadásul a múlt hétvégi bejelentés, ami Max Verstappen Red Bull-os szerződtetését tartalmazta, még nagyobb lökést ad az eladásoknak." - mondta Meas Belgium és Hollandia szomszédságára utalva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!