f1

2016.05.04. 12:43

Stroll egyelőre az F3-as címre koncentrál

A 17 éves versenyző elsődleges célja a Forma-1, de előtte még begyűjtené az F3-as bajnoki címet.

Kovács Noémi

Fotó: Komenda Vivien

Lawrence Stroll a milliárdos divatmogul 17 éves fia idén az F3-as bajnokságban versenyzik amellett, hogy elnyerte a Williams Martini Racing fejlesztő-versenyzői pozícióját is. A kanadai versenyző ennek ellenére idén inkább az F3-as bajnokságban nyújtott teljesítményre koncentrál.

„Mostantól leginkább az F3-ra koncentrálok. Mivel idén már van némi tapasztalatom, az idei célkitűzés a bajnoki cím megnyerése lesz, bár a végső célom a Forma-1. Ami a jövő évet illeti, időben ismertetni fogjuk a fejleményeket, de még mindig nagyon fiatal vagyok.” – mondta a kanadai pilóta.

„A legfontosabb dolog az, hogy jól végezzem el a dolgomat. Amikor készen állok és a lehetőség adni fogja magát, élni fogok vele.” – fűzte hozzá Stroll, aki korábban a Ferrari junior programjának tagja volt, idén igazolt a Williamshez és magával vitte tanácsadóként a Scuderia korábbi mérnökét, Luca Baldisserit a grove-i istállóhoz. – „A múltban a Williams már megmutatta, hogy bízik a fiatal versenyzőkben, gondoljunk csak Jenson Buttonre, Jacques Villeneuvre vagy Nico Rosbergre.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!