f1

2016.05.24. 11:23

Berger: Túl korai Verstappent Sennához vagy Schumacherhez hasonlítani

Az osztrák ex-versenyző szerint a holland pilóta tehetségéhez kétség sem fér, de az életkora miatt még korai a legnagyobbak között emlegetni.

Kovács Noémi

Fotó: Red Bull Content Pool

Azt követően, hogy Max Verstappen év közben csapatot váltott és első Red Bull-os versenyhétvégéjén megszerezte élete első futamgyőzelmét, sokan kezdték el a holland ifjoncot schumacheri és sennai magasságokban emlegetni. Ezzel a véleménnyel azonban nem ért egyet Gerhard Berger, ugyanis a korábbi F1-es futamgyőztes úgy véli, ahhoz még többet kell Verstappennek letennie az asztalra.

„Világbajnok-jelölt, ez nem is kérdés.” – mondta Berger a Motorsport.com-nak, de amikor arról volt szó, hogy Verstappen már most Senna vagy épp Schumacher szintjén van, már nem volt ennyire egyértelmű. – „Nem mondanám, hogy azon a szinten van, mint ők, ezt túl nehéz lenne ebben a stádiumban megítélni. Azonban határozott nem-et sem mondanék rá.”

„Egyébként meg úgy gondolom, hogy nagyszerű dolog a Forma-1 számára, hogy egy 18 éves fiú képes arra, amit Max visz véghez. Emellett a Red Bullt is igazolja, hogy helyesen döntöttek, amikor egy ilyen fiatal srácot hoztak a Forma-1-be és másik csapatba ültették. Ez egy szép történet.” – fűzte hozzá Berger.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!