f1

2016.05.25. 15:32

Új motor Ricciardónak, Magnussennek és Alonsónak

Daniel Ricciardo, Kevin Magnussen és Fernando Alonso egyaránt új motorral vághat neki a Monacói Nagydíjnak.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Régóta ismeretes, hogy a Renault nagy fejlesztést tervezett a Kanadai Nagydíjra. Az új motort tesztelték is a barcelonai szezonközi teszten, az eredmények pedig annyira biztatóak voltak, hogy Monacóig előrehozták az erőforrás debütálását. A probléma annyi volt, hogy a mínusz két hét miatt mindössze kettő motor készült el: egy a Red Bullnak, egy pedig a Renault-nak.

Habár azt nem tudjuk, a helyszínhez passzoló stílusban kockadobással döntöttek-e a felosztásról, a Red Bull ma bejelentette, hogy Ricciardo fogja megkapni az új specifikációt, míg a Renault-nál Magnussen lett a kiválasztott. Max Verstappen és Jolyon Palmer így ideiglenesen lóerőhátrányba kerülnek a hercegségben (habár pont itt ez nem számít annyira sokat), mielőtt Kanadára ők is megkapják az új verziót.

Alonso és a Honda esetében nem a fejlesztés a ludas a motorcseréért: a spanyol erőforrása még a Spanyol Nagydíjon adta meg magát, és habár a Honda szerint a motor még használható állapotban van, de már az élettartama vége felé közelít, így nem kockáztatnak meg egy jó eredményt azon a pályán, ahol a McLarennek erre a legnagyobb esélye van. A Bahreintől Barcelonáig használt második motort (az első még az Ausztrál Nagydíjon elszenvedett hatalmas balesetben semmisült meg) azonban nem vonják ki végleg a forgalomból, szabadedzéseken még bevetésre kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!