f1

2016.05.15. 17:06

Wolff nem ért egyet Laudával

Egyikük a versenybírák véleményén van.

Komenda Vivien

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A futam után vizsgálták a Spanyol Nagydíj első körében történt balesetet a két Mercedes pilóta között, a stewardok végül versenybalesetnek minősítették az esetet.

Lauda már közvetlenül az incidens után elmondta, szerinte brit pilótájuk hibázott, hiszen Rosberg csak védte a megszerzett első helyét, teljesen szabályosan, és elfogadhatatlannak tartja Hamilton manőverét.

Toto Wolff azonban nem ért egyet az osztrákkal, ő a versenybírák véleményét osztja, miszerint versenybalesetet láthattunk a futam negyedik kanyarjában.

Hamilton hibásnak érezte magát, azonnal bocsánatot kért a csapattól és az újságíróknak is így nyilatkozott: „Én vagyok a leginkább hibás, ezért nem szeretnék belemenni. De ahogy már mondtam, elnézést kérek a csapattól és mindent megteszek, hogy ilyen ne történjen meg még egyszer.”

Rosberg szintén bocsánatot kért, viszont célzott rá, nem volt túl boldog Hamilton manővere miatt, és nem magát tartja fő vétkesnek.

„A stewardok döntése a stewardok döntése, el kell fogadni.” – fogalmazott.

Ezután megkérdezték, csapattársát vádolja-e, erre csak annyit válaszolt, hogy nem ezt mondta.

Toto Wolff nyilatkozatában kifejtette, ez nem egy olyan baleset, ahol nem lehet csak az egyik pilótára hárítani a felelősséget. És ami jó hír a szurkolóknak, továbbra is engedik versenyezni pilótáikat.

„Nem változatunk az eddigi felfogásunkon. A rajongóknak is az a jó, ha hagyjuk őket versenyezni. Tehát továbbra is hagyjuk őket versenyezni.” – zárta Wolff.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!