f1

2016.06.02. 10:12

Maldonado újraindítaná a Forma-1-es pályafutását

"Még nem végeztem a Forma-1-gyel!" - tudatta a venezuelai

Vámosi Péter

Fotó: Lotus F1 Team

Pastor Maldonado, aki feltűnt a monacoi paddockban megerősítette azon értesüléseket, mely szerint keresi a lehetőségét annak, hogy miképp térhetne vissza a Forma-1-be. Eddigi menetelését nagyban segítette az állami PDVSA olajvállalat a Williams illetve a Lotua csapatánál is, azonban 2016-ra elvesztette a versenyzői ülését. Az ellentmondásos versenyző, akit a balesetei miatt csak "Crashtor"-nak hívnak, most a Pirellivel dolgozik együtt, de az olasz gumigyártó igyekezett elszögezni, hogy nem egy 8 órás bejelentett tesztpilótai állást kínáltak a 31 éves venezuelai versenyzőnek.

A pletykák szerint a Manor ülésére pályázik az egyébként Monacoban lakó pilóta, hiszen ismert, hogy Rio Hariantonak jelenleg csak júliusig biztosított a versenyzői ülése. Állítólag próbálkozott volna 2016-ra az Indycarba is elszerződni, de ez szertefoszlott, és a Fox Latin-Amerikának dolgozik jelenleg szakértőként. A német Auto Motor und Sportnak ennyit mondott röviden: "Még nem végeztem a Forma-1-gyel! Már keresem annak a lehetőségét, hogy visszakerüljek egy versenyzői ülésbe."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!