f1

2016.06.27. 11:00

Salo szerint Bottas Mercedeses lesz

Ugyan nem most, de idővel mindenképp

Tajthi Andrea

Fotó: Tóth Zsombor

Mika Slao szinte biztosra veszi, hogy honfitársa, Valtteri Bottas idővel a Mercedesnél fog kikötni, Lewis Hamilton, vagy Nico Rosberg helyén.

Bottas jelenleg a Williams versenyzője, az Aces Management felfedezettje, melyet Didier Coton, Mika Häkkinen és Toto Wolff tulajdonolnak. Bár Bottast már több csapattal is szóba hozták, a Williamsnek opciója van a finn megtartására a 2017-es szezonra is.

"Ez a legrosszabb forgatókönyv számára." - mondta Salo a GPUpdate.net-nek. "A Williamsszel jelenleg nem lehet versenyt nyerni, márpedig neki mielőbb nyernie kell. A legjobb formáját kell nyújtania és folyamatosan legyőzni Masstát, vagy bárkit, aki jövőre a csapattársa lesz, aztán meg kell várni, hogy egy hely megüresedjen a Mercedesnél."

Arra a kérdésre, hogy szerinte Bottas tényleg szerepel-e a Mercedes listáján, Salo így felelt: "Toto menedzseli, szóval eléggé biztos vagyok benne, hogy oda fogja vinni. Már megmutatta, hogy jó. Okos versenyző, tökéletes számukra."

"Nem hiszem, hogy Valtteri máshova igazolna jövőre, nincsenek jó, elérhető ülések, és még ha Kimi távozik is, Nem hiszem, hogy a Ferrari őt választaná. A Mercedes főnöke menedzseli őt, szóval a Ferrari nem fogja leigazolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!