f1

2016.06.19. 11:15

Verstappen kiakadt Bottasra

Bottas szerint azonban Verstappennek meg kell értenie őt

Tajthi Andrea

Fotó: Tóth Zsombor

Max Verstappen azt állítja, hogy Valtteri Bottas időmérős megmozduálsa "ellene" veszélyes és felesleges volt.

A Red Bull fiatal versenyzője dühös lett, miután Bottas kiterelte őt és megelőzte az első kanyarban.

"Ez nem volt okos dolog szerintem." - mondta Verstappen az eset után. "Készültem a mért körömre és értem én, hogy szélárnyékban volt, de szerintem ez nem az a pont volt, ahol normálisan megelőzhetett volna. Elvesztettem a körömet és a sajátját is elszúrta. Megértem ha ez előfordul egyszer, de a Q3-ban újra megcsinálta... Nem értem."

"Nem hiszem, hogy büntetést érdemelne, de veszélyes volt, amit csinált. Veszélyes és szükségtelen és nem okos."

Verstappen azonban nem gondolja, hogy beszélnie kellene az esetről Bottasszal.

"Nem. Nem nekem kell annak a személynek lennem, aki odamegy hozzá, neki kellene idejönnie hozzám.

"Senki nem akarja, hogy kizökkentsék, így megpróbál előzni, megpróbál a megfelelő íven maradni, hogy legyen egy jó köre, jó tempóval." - mondta Bottas. "Ma (szombaton) többször is harcoltam a jó pálya-pozícióért, de nem jött össze."

Bottas azt is elmondta, nem számított rá, hogy Verstappen azonnal gyorskört akar futni.

"Azt gondoltam, és a csapat is azt gondolta, hogy Verstappen dupla bemelegítő körön van, mivel egész hétvégén így csinálta." - magyarázta a finn. "Ezt meg is erősítettem magamban a 16-os kanyar kijáratánál. Láttam Verstappen ERS lámpáit világítani, szóval még nem volt engine módban. Aztán a 19-es kanyarban lehúzódott. Onnan meg már nem lehet úgy visszajönni, hogy meglegyen a megfelelő tempód az egyenesre. Szóval azt gondoltam, az egyetlen esélyem, ha megelőzöm. De tönkretettem az ő körét is ésa  sajátomat is."

"Mindenke megpróbált jól helyezkedni a pályán, hogy tiszta köre lehessen és tudtam, hogy nincs már sok idő hátra, nem volt időm, hogy jobb helyet találjak Verstappen előzésére. Még egyszer, az egyetlen lehetőségem a volt, hogy megpróbálok jó helyet fogni a pályán és megpróbálom megelőzni, de nem tenném mégegyszer. "

"Elég szerencsétlen helyzet volt. Egész nap nehéz döntésekbe és helyzetekbe hajszoltam magam. Ez egyáltalán nem az én napom volt."

Arra a kérdésre, hogy tervez-e beszélni erről Verstappennel, Bottas a következőt felelte: "Nem terveztem. Valamennyit veszített ezzel, de meg kell értenie, hogy én is a saját pozíciómért és kvalifikációs eredményemért harcoltam. Megesik az ilyen szerintem."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!