f1

2016.06.05. 13:25

Webber: Ricciardo kiheveri a történteket

Az egykori F1-es ausztrál megérti honfitársa dühét, emellett a Ferrari gyengélkedéséről is szót ejtett.

Komenda Vivien

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

A maranellói csapat optimista reményekkel vágott neki a 2016-os szezonnak, céljuk a Mercedes legyőzése volt, Webber azonban úgy fogalmazott, az idei legkiábrándítóbb csapat az olaszoké.

„Eddig nem igazán teljesítenek az elvárt szinten, de meglátjuk, mit mutatnak Kanadában.” – mondta Webber, aki nemcsak idei legnagyobb csalódásáról is beszélt, hanem elmondta, Daniel Ricciardo teljesítménye lenyűgözi.

„Ő az az idei évben, aki a teljesítményével leginkább lenyűgöz.”

Ricciardonak már a Spanyol és a Monacói Nagydíjon is megvolt az esélye a győzelemre, ám mindkét alkalommal a csapat hibájának és taktikai húzásának köszönhetően kellett lemondania a dobogó legfelső fokáról.

„Sajnos ez a játék része, a balszerencse is ezzel jár. Van, hogy nem jönnek össze a dolgok néha, ami kemény, főleg amikor az ember mindent megtesz.”

„Ez nehéz egy versenyzőnek, mikor minden tőled telhetőt megteszel, de végül nem azt az eredményt kapod, amit érdemelsz. Bosszantó, de majd Daniel is visszarázódik.” – zárta a 39 éves versenyző, aki hét évig volt a Red Bull pilótája, ezalatt pedig kilencszer tudott nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!