f1

2016.07.18. 14:00

A Haas Monza előtt nem dönt a 2017-es pilótafelállásáról

A Haas csapatfőnöke Günther Steiner elmondta, hogy a csapata a szeptemberi olasz nagydíjig nem fog dönteni a pilótáit illetően.

Hegedűs Dávid

Fotó: Varga András

Az amerikai csapat erősen kezdte meg a szerepelését, már az első versenyeiken sok pontot tudtak szerezni, és néhány nehezebb verseny után a gumikkal kapcsolatos gondjaikat is sikerült megoldaniuk.

A megoldásra váró problémák nagy része még hátravan, Steiner hangsúlyozta, hogy jelenleg csak az autóra szeretnének koncentrálni – a pilótakérdés jelen pillanatban nem aktuális.

Romain Grosjeannak helye szinte biztos, amit a teljesítménye meg a szerződése is megerősít, viszont csapattársának, Esteban Gutierreznek korántsem biztos, hiszen csak egy éves szerződést kötött a csapattal az év elején.

Gutierrezt a balszerencse illetve betegsége is hátráltatta néhány futamon, Steiner szerint megérdemli, hogy kapjon még egy esélyt a bizonyításra.

„”Megegyeztünk egymás között, hogy a pilótakérdésről az európai szezon végéig nem nyilatkozunk.” - mondta Steiner.

„Nem lenne igazságos most értékelni Esteban teljesítményét, mert a körülmények ellene voltak, baleset, meghibásodás. Mi nem szeretnénk nyomást gyakorolni senkire.”

„Ha elkezdnénk beszélni a pilóták jövőjéről, akkor elindulnának a találgatások, ami bizonytalanná tenné a versenyzőinket, így nem tudnák a legjobbjukat nyújtani.”

„Majd Monza után minden ki fog derülni.”

A pilóták keresése során, a mezőny elején is lehetnek jó opciók a Haas számára, illetve egy igazolással megkeverhetnék a középcsapatok helyzetét, így akár Felipe Massa vagy Kevin Magnussen is elérhetővé válhat számukra.

Steiner hozzátette: „Nem sietünk. Tisztában vagyunk a lehetőségeinkkel, tudjuk, hogy a jövőnk biztosított így nincs okunk pánikolni. Ha biztosak vagyunk a dolgainkban, akkor semmi radikálisat sem kell változtatnunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!