f1

2016.07.20. 06:37

A Lotus veszteségét nyögi még a Renault

Komoly tartozásokat halmozott fel a Lotus

Tajthi Andrea

Fotók: Lotus F1 Team, Renault Sport

A Lotus F1 Team 57 millió font veszteséget könyvelhetett el 2015-ben, mielőtt a Renault átvette az irányítást. Ez elég jelentős összeg, főleg ha számításba vesszük, hogy 2014-ben "csak" 5,8 milliós mínuszban voltak.

A csapatot végül jelképes 1 fontért vette át a Renault leányvállalata, a Grigny, tavaly decemberben.

A csapat elmondása szerint "a cég stratégiája 2016-ra, hogy megfelelő szintre hozzák a ráfordításokat, a befektetéseket és új munkamódszereket alkalmazzanak, melyek tükrözik a Renault hosszútávú ambícióit és feszes üzleti tervét."

"A pályán a szezon második felére teljesítmény javulásra lehet számítani. Azonban mivel vannak még a 2015-ös szezonból származó hátrányok, a csapat egyelőre nem számít arra, hogy a tavalyi bajnoki helyezéshez képest javítani tudnak idén."

A Renault 2017-18-ban motort szállít a Red Bullnak és a Toro Rossonak, illetve 46 veterán autót tulajdonol, melyből kilenc a szponzorok és technikai partnerek rendelkezésére áll, a szerződések értelmében. 24 darab Enstone-ban található, míg 13 egyéb "raktár" helyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!