f1

2016.07.28. 10:06

Allison összeveszett a Ferrari elnökével: ezért kellett távoznia?

Allison Ferraritól való távozásának hátterében Sergio Marchionne elnökkel való összezörrenése áll?

Horváth Dániel

Fotó: Scuderia Ferrari

A német Auto Motor und Sport jelentése szerint James Allison technikai igazgató Ferraritól való távozásának hátterében Sergio Marchionne elnökkel való összezörrenése áll. Az elismert brit mérnök távozását tegnap jelentette be hivatalos oldalán a Scuderia.

Az olaszok kommunikációja szerint a „szakítás” közös döntés volt, nem is indokolták Allison távozását.

Mint ismeretes, Allison felesége tragikus hirtelenséggel hunyt el az Ausztrál Nagydíj után, már ekkor megkezdődtek a pletykák, miszerint a mérnök visszatér Angliába, ahol gyermekei is élnek.

Az AMuS azt is tudni véli, hogy Allison, felesége halála óta mindössze heti három és fél napot töltött Maranellóban, és a versenyekre sem járt rendszeresen.

Michael Schmidt, a német lap munkatársa szerint az Angliába való visszatérés biztosan a Ferraritól való távozás egyik oka, de vannak olyan hangok, amelyek azt állítják, hogy Marchionne nem jött ki Allisonnal. „James mindig kimondta, amit gondolt, nem engedte, hogy ésszerűtlen célokat diktáljanak neki, 25 éves motorsportban szerzett tapasztalattal a háta mögött” – mondta Schmidt.

A Ferrari házon belül oldotta meg Allison pótlását, Mattia Binotto lett a csapat új technikai igazgatója. Ez a döntés azonban egyértelműen ideiglenes – ezzel Schmidt is egyetért.

Közben pedig szárnyra kaptak az újabb híresztelések: ismét előtérbe került Ross Brawn visszatérése az olasz gárdához. A hírek szerint egyébként Ross úton van Hockenheimbe, a hétvégi Német Nagydíj helyszínére...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!