f1

2016.07.23. 19:14

Folytatódik a harc az Olasz Nagydíj helyszínéért

A két ikonikus versenyhelyszín, Monza és Imola is szeretné, ha rendezhetne Forma-1 nagydíjat. A történetben újabb fordulat történt, Imola beperli az Olasz Autóklubot.

Szabó Bence

Fotó: Scuderia Ferrari

Bernie Ecclestone nemrég azt nyilatkozta, hogy Imolát preferálja, tehát mindent megtesz, hogy 2017-től ott rendezzék az Olasz Nagydíjat. Viszont a terv véghezviteléhez szükség van az Olasz Autóklub áldására.

A szervezet elnöke, Angelo Sticchi Damiani azonban Monza mellett tette le a voksát, sőt hozzátette, nincsenek már a politikai gátak, így készek ajánlatot tenni Ecclestone-nak.

Imola vezetősége a hír hallatán úgy döntött, a bírósághoz fordul, mert nyilvánvalóan etikátlan, amit Damiani csinál velük, ezen felül nem látnak esélyt, hogy az elnök a jövőben támogassa őket, mert ajánlatukat nem fogadták el.

A kiadott közleményben a versenypálya tisztviselői megfogalmazták, közös érdekük, hogy az Olasz Nagydíj a jövőben is a Forma-1-es versenynaptár része legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!