f1

2016.07.14. 06:04

Leclercnek hiányzik Bianchi útmutatása

A monacói pilóta közeli kapcsolatban állt a Manor elhunyt versenyzőjével.

Kovács Noémi

Fotó: Komenda Vivien

Charles Leclerc jelenleg a Ferrari Versenyzői Akadémiájának tagja, a Scuderia fejlesztő versenyzője, valamint a GP3-as ART Grand Prix pilótája, a bajnokság jelenlegi éllovasa. És a versenybalesete következtében elhunyt Jules Bianchi keresztfia.

„Nagyon, nagyon fiatal korom óta ismertem Julest. Ő volt a keresztapám és a versenyzéssel kapcsolatos rengeteg dologban segített nekem. Egyértelmű, hogy nagyon kemény a helyzetem nélküle, mert mindig segített és hiányzik a támogatása.” – kezdte a 18 éves monacói.

„Rengeteg jó tanácsot kaptam tőle a múltban, amiket igyekszem mind a fejemben tartani az összes hozzászólásával együtt és próbálom elkerülni a hibákat, ahogy Jules is mondta nekem.” – folytatta Leclerc, aki biztos abban, hogy Bianchi idővel megkapta volna a Ferrari egyik ülését, lévén, hogy maga is a Scuderia versenyzői iskolájának tagja volt – ahonnan még senkit sem delegáltak a főcsapatba.

„Jules egyike volt azoknak a tehetségeknek, akik megkapták volna a lehetőséget, ha a dolgok másképpen alakulnak. Mindazonáltal biztos vagyok benne, hogy az akadémiának lesz olyan versenyzője, aki valóban bekerül a top csapatba.” – fűzte hozzá Leclerc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!