f1

2016.07.19. 12:47

Rossi újra jönne az F1-be az Indy 500-as győzelme után

Drasztikusan megemelkedett a versenyző ázsiója

Vámosi Péter

Fotó: Chris Jones/IndyCar

Alexander Rossi újra elkezdett játszani a gondolattal, mely szerint Forma-1-es pilóta szeretne lenni, a fantasztikus Indianapolis 500-on szerzett győzelme után. A kaliforniai pilóta tavaly év végén kellett hogy távozzon a Manortól, és 2016-ban már az Indycarban találhattuk, ahol májusban egy hihetetlen meneteléssel megnyerte a századik alkalommal megrendezett Indy 500-at.

A USA Todaynek ezt mondta a napokban Rossi: "A kapcsolatom a Manorral még 2014-ben kezdődött, és eléggé meglepetéskánt ért, hogy idén nem versenyezhetek náluk. Azonban ami az Indy 500 után történt, az hihetetlen magaslatokba emelte a versenyzői értékemet, Európában és a tengerentúlon is."

Kijelenthető tehát, hogy az ő életébe ez a siker hozta meg az átütő elismerést, ráadásul egyszerre két komoly szériában is. Feltehetőleg hamarosan újra kinyílik egy kapu a Manornál, mert Rio Haryanto menedzsere is megerősítette, hogy a Magyar Nagydíjig tisztázott védence helyzete.

Nem titkolja Rossi sem, hogy újra a radarra került: "Elkezdtünk egyeztetni a jövőmmel kapcsolatban, és csak a Forma-1 vagy az Indycar jöhet szóra. Vannak dolgok amik hiányoznak a Forma-1-ből, hiszen mégis az elmúlt hat évben abban a környezetben nevelkedtem..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!