f1

2016.07.06. 11:58

Urbanisták látogatták meg a Caterham F1 volt főhadiszállását

A két évvel ezelőtt csődbe ment csapat bázisát a Ferrari is kinézte magának!

Vámosi Péter

Fotó: Ben Garratt/ Flickr

2014 év végén csődölt be a Caterham F1-es csapata. A bázis Leafieldben volt, és a csapat ide már vissza sem térhetett, mivel biztonságiakkal akadályozták meg ezt. Nem szép a sztori, és még nincs vége. A városi felfedezőknek azonban célpontja lett a hely, így napvilágot láthattak friss képek is az elhagyott épületekből. Ahogy egyikőjük fogalmazott: "Ez egyike a legfurább helyeknek, ahol valaha is jártam. Nem ódon, egyike a legtisztább helyeknek ahol voltam, de furák a szagok. Minden működik, a lámpák is, ha felkapcsolom azokat. Ez azonban egy kétélű kard, pont hogy mivel mindenütt megy az áram, nem lehet bármilyen ajtón bemenni, hiszen maradnak elzárt területek, ahová kártya kellene a belépéshez. Az egész épületrendszer önmagában is érdekes, ahol a csúcspont a régi szimulátor szoba, de sajnos az akkor aktuális F1-es felszerelést eltávolították, mivel 2014-ben lefoglalták azokat, de hatalmas összefüggő a tér, és ez az egyetlen helyiség, ahol nincs áram."

Egy későbbi posztjából még ez is kiderül: "Beszéltünk egy helyi lakossal, aki eteti a halakat az épület előtti tóban, és ő mondta, hogy egyre több Ferrarist látni szaglászni a környéken. A céljuk az, hogy az olasz bázisuk mellett felszereljenek egyet az Egyesült Királyságban is, ami jó ötletnek tűnhet, figyelembe véve azt, hogy itt gyakorlatilag már minden adott.

Itt látható a jelenlegi állapot: https://www.flickr.com/photos/mookie427/sets/72157668909586372

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!