f1

2016.07.30. 09:29

Vettel mentősnek állt!

A mentőautó sofőrje pedig Ferrarit vezethetett

Vámosi Péter

Fotó: Shell

A Shell legújabb kampány videójában a német négyszeres világbajnok újra megmutatta a vezetési képességeit, és egy három tonnás mentőautó volánja mögé pattant, majd kihívta egy versenyre annak az eredeti vezetőjét.

Erre a kalandra a Brit Nagydíj után került sor, és Alex Knaptonnak így lehetősége támadt egy legendás vörös Ferrarit vezetnie, a jól megszokott járműve helyett. Vettel természetesen adott vezetési tippeket, hogy miképp kezelje a 3.9 literes V8-as turbómotorral szerelt Ferrari 488 GTB-t, melynek a végsebessége több mint 320 km/h. A világbajnok ideiglenes 3 tonnás járműve szerény 140 km/h képességekkel bírt.

A két sofőr megosztotta egymással a tapasztalatait a mindennapokról, Vettel elmesélte milyen az élet a Forma-1-ben, Alex a mentős pedig 4 évnyi tudását adta át, hogy milyenek nála az éles helyzetek, miközben százak életét mentették meg. Az alábbi videóban pedig látható, hogy mi lett az eredménye kettejük különleges versenyének:

Vettel a következőt mondta el az esemény után: "A mentősöknek hatalmas szerepük van a világon mindenütt a motorsportokban, nem csak a Forma-1-ben. Magas követelményeknek kell hogy megfeleljenek minden nap, mert emberek élete múlhat rajtuk. A Shell utcai üzemanyaga ráadásul 99%-ban ugyanazon összetevőkből áll, mint amiket mi használunk a versenyen."

Alex Knapton véleménye: "Azzal, hogy lecserélhettem ideiglenesen a mentőautómat egy Ferrari 488 GTB-re, egy álmom valósult meg! Hihetetlen élmény volt a Forma-1 egyik sztárjával ennyire közvetlenül találkozni. Sebastian nagyszerű tréner volt, aki elmondta, hogy miképp kell egy ekkora teljesítményű autót vezetni, illetve viccelődtünk a rádió hiányán a mentőautóban."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!