f1

2016.07.31. 08:01

Vettel nem, de Arrivabene meg van hívva Räikkönenék esküvőjére

F1-es versenyzőhöz illő lesz az esküvői torta

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

Kimi Räikkonen és Minttu Virtanen ezen a héten tartják esküvőjüket, Firenze közelében, Olaszországban.

A pár egy az 1200-as években épült kápolnában esküdik majd, melynek tetőszerkezete évszázadokkal ezelőtt tönkrement. Manapság házasságkötések kedvelt helyszíne, mivel bár kápolnában, mégis szabad ég alatt tudják megtartani az esküvőt. Minttu koszorúslánya jó barátja, a fitnesz modell és személyi edző, Johanna Muhonen lesz, míg Kimi tanúja PR-menedzsere, Sami Visa lesz.

Finn sajtóértesülések szerint 50 fő hivatalosa a nagy napra, akik az esküvő helyszínéhez közeli luxus hotelben lesznek elszállásolva. A friss házasok pedig egy teljes nászutas lakosztályt kapnak majd.

Az ünnepi menüt egy elsőosztályú olasz hotel séfje készíti majd, Minttu kérésének megfelelően azonban - utalva Finnországra -, lazac is kerül majd az asztalra. Az esküvői tortán pedig pepita, az F1-es kockás zászlót imitáló marcipánbevonat lesz majd.

A kápolna és a külön terem a menyasszony kérésére fehér virágokkal lesz díszítve, a tánctéren pedig hatalmas K & M betűk díszelegnek majd.

A vendégek között családtagok és barátok szerepelnek, így ott lesz természetesen Kimi édesanyja, Paula, és testvére, Rami, illetve Minttu édesapja, Kimmo, és nagybátyja Timo is. De meghívást kapott a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene is, feleségével, Stefaniával. Azonban egyetlen F1-es versenyző sem szerepel a vendéglistán, így Sebastian Vettel sem. Ott lesz azonban a korábbi F1-es orvos, Aki Hintsa, akivel Räikkönen még a McLarennél dolgozott együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!