f1

2016.08.23. 11:38

A Halo-tól nem fogják látni a versenyzők a lámpákat a rajtnál

Pierre Gasly legalábbis így vélekedik.

Tajthi Andrea

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Pierre Gasly olyan megközelítésbe helyezte a Halo-rendszert, amilyenbe még senki.

A francia verenyző tesztelt már a Halo-val felszerelt Red Bullt. Gasly előbb "furának" nevezte az új elemet, majd úgy fogalmazott, hogy "klausztrofób" érzete van tőle az autóban. Most azonban arra is rávilágíttt, hogy az elemtől talán nem lehet majd látni a rajtlámpákat.

"Mióta versenyezni kezdtem, mindig nyitott karosszériás autót vezettem. Sosem próbáltam GT autós, vagy hasonlót, szóval számomra az együléses versenyzés mindig is nyitott karosszériát jelentett." - mondta Gasly a Motorsport.com-nak. "Annyira nem zavar a kilátásban (a halo), mivel persze a kanyar csúcspontját és a fékezési pontot nézi a versenyző, szóval nem nagyon zavar a kilátásban. De érzékeled, hogy ott van körülötted és ez kicsit fura érzés. De a lámpák kapcsán a rajtnál problémát jelenthet, ezt jobb, ha átgondolják."

Arra a kérdésre, hogy örülne-e neki, ha komolyan figyelembe vennék a véleményét, a GP2-es versenyző így felelt: "Határozottan! Ha segíteni tudok azzal a kis tapasztalattal, ami rendelkezésemre áll, az nagyon jó dolog. Örültem, hogy tesztelhettem, azon kevés versenyzők egyike lehetek, akik már kipróbálták és tapasztalták, hogy milyen (a halo). Ha egyszer tényleg bevezetik, legalább már lesz tapasztalatom róla."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!