f1

2016.08.03. 09:51

A legnépszerűbb Kimi-fanok Finnországból, akik várják a lányok jelentkezését!

A Minttufunboys a Tinderhez hasonlította a Hungaroringet

Tajthi Andrea

Azoknak, akik kint jártak a Magyar Nagydíjon, bizonyára nem ismeretlenek Kimi Räikkönen legnagyobb finn rajongói, az igazán hangos, transzparenses srácok, akik közösen Minttufunboys névre hallgatnak. Lehetetlen volt nem észrevenni őket, és abban is biztosak vagyunk, hogy azokat is jókedvre derítették a hétvége folyamán, akik amúgy nem Räikkönen szurkolói. Nem mehettünk el mellettük mi sem szó nélkül, így hát az őrült banda "szóvivőjét" faggattuk kicsit arról, miként is működnek ők, és hogy érezték magukat Magyarországon.

Mikor alakult a csapatotok? Ki a "csapatfőnök" és hogy jött az ötlet, hogy megalakuljon a MinttuFunBoys?
A Minttufunboys 2015 telén alakult. Nincs főnök, csak férfiak szupererővel! A célunk az volt, hogy menjünk F1-et nézni és halljanak rólunk!

Hányan vagytok pontosan és hány évesek?
A csoportunk 6 főt számlál, mind 22-23 éves diákok vagyunk.

Mik a feltételei annak, hogy valaki csatlakozhasson a csapatotokhoz? Csak legyen annyira őrült, amennyire csak tud?
Bárki, aki elkötelezett és feláldozza a hangját Kimi kedvéért, az Minttufunboy jelölt!

Szigorúan srácok lehetnek a csapatban, vagy lányokat is bevesztek?
Ó, a srácok imádnák ha meglenne az első MinttufunGirl! Ó igen, Kimis lányok, ti mind, keressetek minket!

Sikerült esetleg már személyesen találkoznotok Kimivel és Minttuval?
Ahogy azt tudjátok, Kimivel nehéz kapcsolatba kerülni, még ha Espooból is való, ahonnan mi is. A Hungaroringen láttuk, ahogy 10 méterről idepillantott a csütörtöki boxutca látogatáson. Azért a kis pillanatért már megérte az utazás! Biztosak vagyunk benne, hogy Kimi hallotta a "Kimi for president" énekünket! Másrészt Minttu igazán aktív Instagramon, szóval látjuk a mindennapjait.

Mi volt a legextrémebb, vagy legőrültebb dolog, amit rajongóként csináltatok eddig?
Minttufunboys imád énekelni! A Hungaroringet elárasztotta a vihar a szombati időmérő alatt, de a mi vidám fickóink nem hagyták abba a közönség szórakoztatását az énekeikkel, még az esőben sem, miközben mindenki menedéket keresett.

Azt mondjátok "Kimi for president" (Kimit elnöknek). Minek az elnökének? Állam-, FIA, Ferrari, vagy GPDA elnöknek?
Imádnánk ha egy "no-bullshit" elnöke lenne Finnországnak, de elnézve az FIA jelenlegi állapotát, hogy szabályokat sulykolnak, és visszavonnak, úgy gondoljuk, Kimi ott is csodát tehetne!

Melyik versenyekre látogattok ki a szezon során?
Magyarország volt az egyetlen helyszín eddig, ahova ellátogattuk, már kétszer. Finnországban mi gyakran javasolnánk egy Finn Nagydíjat is! Eleven és gyönyörű a város, a légkör, a nők és olcsók a frissítők.

Mit gondoltok a magyar italokról, ételekről, és lányokról?
Talán meglep majd, de a magyar sör nagyon népszerű termék. Ez létfontosságú "kenőanyag" a Minttufunboys hangszálainak működéséhez, az egész hétvége során! Magyarországon a leggyakrabban gulyáslevest ettünk (nem lehet vele mellényúlni, mindig kiváló), és gyrost. Talán említeni sem kell, hogy a sör és a gyros olyanok együtt mint a yin és a yang! És wow, a helyi nők GY-Ö-NY-Ö-R-Ű-E-K. A LEGJOBB TINDER!

Hány liter alkoholt isztok meg egy versenyhétvége alatt?
Napi 5 liter távoltartja az orvost, úgy tartják!

 

Crazy Finnish guys conquered the Hungaroring - meet the "MinttuFunBoys"!

For those who were at the Hungarian Grand Prix, Kimi Raikkonen's biggest Finnish fans are certainly not unfamiliar, the really loud guys with a huge banner, who collectively are called the Minttufinboys. It was impossible not to notice them, and we are also sure that those crazy guys made laugh everyone, even if someone is not a Räikkönen fan. We also can"t go past them without a word, so the crazy gang's "spokesperson" talked to us a little about how they operate and how they felt in Hungary.

*  When was the group created? Who is the "team boss" and how came the idea to create Minttu Fun Boys?
Minttufunboys were founded in the winter of 2015. No bosses, just men with superpowers! Our goal was to go watch f1 and BE HEARD!

*  How many people are in the fan group? How old are the youngest and oldest member of the team?
Our group consists of 6 members, we’re all 22 and 23 year old students.

*  What are the conditions if someone wants to join your team? Just be as crazy as he can?
Anyone that’s ready to commit and sacrifice their voice for Kimi’s sake is a Minttufunboy candidate!  *  This group is strictly for guys or girls also can join you?
Oh boy would we love an attendance from a world first Minttufungirl! Oh yes, all you fanatic Kimi-ladies, contact us!

*  Have you ever met Kimi and Minttu personally? If yes, what was their reaction?
As you well know, Kimi’s a hard man to get in touch with, even though he’s from Espoo, the same Finnish city in as us. In Hungaroring we saw a glimpse of Kimi from 10 meters away on Thursday’s track walk. That short moment sure made the whole trip worthwhile! We’re sure Kimi must have heard our “Kimi for president” chant though! On the other hand, Minttu is really active on Instagram, so we see her ongoings daily.

*  What is the most extreme or crazy thing you have done, as fans?
Minttufunboys LOVE to chant! Hungaroring was flooded by a storm during Saturday’s qualifying, but our jolly men never stopped entertaining the crowd with their songs in the pouring rain even though everyone else were seeking for shelter.

*  You said "Kimi for president". Of what? State, FIA, Ferrari, GPDA?
We’d love to have our “no-bullshit” president of Finland, but looking at FIA’s current state with the rules bumbling back and forth, we think Kimi should do his magic there!

*  Which races do you visit in a season?
Hungary is the only race we’ve attended so far, even twice. In Finland we even often refer it as the Finnish GP! Beatiful and lively city, athmosphere, women and cheap refreshments.

*  What about Hungarian drinks, food and girls?
Might come as a suprise to you, but Hungarian beer is a familiar product. It’s a vital lubricant to keep Minttufunboys’ vocal cords in tune for the long weekend of singing! Our most ordered meals in Hungary were goulash soup (never fails, always excellent) and gyros pita. Needless to say, but beer and gyros are like the yin and yang! And wow, local women are B-E-A-U-T-I-F-U-L. BEST TINDER EVER!

*  How many liters of alcohol do you drink during a race weekend?
5 liters a day keeps the doctor away, they say!

@minttufunboys által közzétett videó, 2016. Júl 25., 09:57 PDT

@minttufunboys által közzétett videó, 2016. Júl 16., 05:36 PDT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!