f1

2016.08.15. 16:32

A Renault nem „írja le” a 2017-es Magnussen-Palmer párost

A Renault Forma-1-es csapatának vezetője Cyril Abiteboul azt mondta, hogy nem elképzelhetetlen, hogy a jelenlegi pilótapárossal, Kevin Magnussennel és Jolyon Palmerrel folytassák 2017-ben, azt is hozzátette, hogy hosszabb távon meg kell találniuk a saját Sebastain Vettelüket.

Hegedűs Dávid

Fotó: Frederic Le Floc'h / DPPI/ Renault Sport F1

Továbbra is mennek a találgatások az Enstone-i 2017-es felállásával kapcsolatban, számos név felmerült már, többek között Valterri Bottas, Sergio Pérez vagy a jelenlegi tartalékversenyző Esteban Ocon.

Magnussen ebben az évben egyszer szerzett pontot, hetedik volt Sochiban, míg az újonc Palmernek nem sikerült a top10-ben végeznie eddig.

A Renault pilóták helyzeteéről beszélt a Motorsport.comnak Abiteboul, aki megvédte a pilótáit, hogy a teljesítményük értékelésekor figyelembe kell venni az autó határait.

A francia hozzátette, hogy van egy tehetségük – nevét nem mondta – akivel azt az utat szeretnék bejárni, mint Vettellel a Red Bull egészen a bajnoki címig.

Abiteboul: „Remélem, az emberek megértik, hogy a jelenlegi pilótapárosunkat se írnám le.”

„Miután pilótánk bekerül hozzánk, azután kell majd egy kis idő, hiszen Vettel és a Red Bull se lett elsőre világbajnok.”

„Évek elteltével sokkal előrébb állhatunk majd ennek a közös munkának köszönhetően.”

„Ez az a fejlődési modell, ami miatt megtalálhatjuk a következő Vettelt és bajnokok lehetünk a jövőben.”

„Vásárolj egy világbajnokot – nem hiszem hogy ez a megfelelő megoldás a modern Forma-1-ben.”

Pénzügy

A Renault korábban jelezte szándékát, hogy kiszeretnének nevelni egy új bajnokot, akivel visszatérhetnek a győzelem útjára. Pénzügyi szempontból is jobba, mint hogy egy bajnokot vásárolnának, Abiteboul szerint.

„Lehet, hogy már 2017-ben olyan képességű pilótánk lesz, akivel közösen dolgozva akár 2020-ra bajnokuk lehetünk.” Mondra Abiteboul.

„Ez egy kiváló stratégia a sport, a marketing és a pénzügyi szempontokból.”

„Köztudott, hogy ez egy jóval olcsóbb megoldás, mint egy világbajnok igazolása, valamint egy nagyszerű lehetőség számunkra is.”

„Pénzügyileg meg tudnánk venni egy nevesebb pilótát, de ezt nem tartom bölcs lépésnek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!