f1

2016.08.09. 13:01

A Sauber párosa előrelépésre számít

Pozitív úton a hinwili istálló.

Horváth Dániel

Fotó: Tóth Zsombor

Marcus Ericsson és Felipe Nasr, a Sauber két versenyzője versenyautójuk fejlődésére számít Spában. A Sauber további fejlesztésekkel készül, miután Hockenheimben már bevetettek egy új specifikációjú hátsó légterelőt. 

A svájci istálló meglehetősen nehéz körülmények között, pénzhiánnyal küszködve dolgozott az idei szezonban, a C35 kódjelű autójuk első komolyabb fejlesztését csak a szezon felénél, a múlt heti Német Nagydíjon vetették be.

Az új hátsó szárny bevetésére is csak úgy kerülhetett sor, hogy néhány héttel ezelőtt megerősítették: a Longbow Finance svájci befektetőcsoport megvásárolta a csapatot Peter Saubertől. 
Ericsson szerint az új hátsó szárny önmagában nem jelentett túl nagy előrelépést, de a továbbiakban többek között új első légterelőt, illetve új padlólemezt is bevetnek.

„Nem éreztem túl nagy különbséget a régihez képest, a leszorítóerő viszont jobb lett” – mondta Ericsson a motorsport.com-nak.
„Nem hatalmas előrelépés, de a helyes irányba tartunk. Remélhetőlek Spában nagyobbat lépünk előre és megkapjuk az új első szárnyat, orrkúpot és remélhetőleg a padlólemezt is” – részletezte a svéd pilóta. 

Nasr is egyetért a fejlődéssel kapcsolatban: „Jobbak voltunk Németországban. Nem kell arra gondolni, hogy megoldottuk az összes problémánkat, de előreléptünk.”

„Dolgozunk egy nagyobb csomagon, mely előreláthatólag Spában már bevethető lesz. Több leszorítóerőt remélünk tőle.”

A Sauber sajnálatos szenvedését mi sem bizonyítja jobban: ők az egyetlen csapat, amely egyetlen pontot sem szerzett az idei szezonban. Még a sereghajtó Manor is jobban áll náluk, köszönhetően Pascal Wehrlein ausztriai tizedik helyezésének.Ericsson elmondta, egyértelműen a pontszerzésre mennek, ez a tervük.

„Ha nincs kitűzött célunk, akár otthon is maradhatnánk. Harcolni fogunk és a legjobbunkat nyújtjuk, hogy fejlődjünk.”

„A Manor pontszerzése csak motivál minket, hogy még keményebben dolgozzunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!