f1

2016.08.17. 12:56

Alonso: A fociban sem módosítanak a szabályokon egy unalmas meccs után

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a fociból kellene ihletet merítenie a Forma-1-nek.

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

A Forma-1-nek a fociból kellene inspirációt merítenie, mikor a szabálymódosításokról van szó - véli Fernando Alonso. Szerinte tradicionálisabb szabályokra van szükség az F1-ben.

"Ez probléma. Néha olyan dolgokon akarunk javítani, amit már eleve elég jók." - mondta a spanyol. "Például a fociban, hány meccs végződik 0-0-val? Unalmasak, de nem változtatnak rögtön a szabályokon, nem találják ki, hogy legyen két kapus, vagy ne legyen kapus. Nem vátoztatnak hetente. Mert ilyen a sport."

"Szerintem faszntasztikus éránk volt a V10-es, V8-asokkal, és olykor a biztonságnak javulnia kell, és pár változás javítja ezt. De végül mindig fest, hogy jobban kedveltük azt, ami pár évvel ezelőtt volt."

"Én még mindig imádom az autókat, még mindig imádom a sportot és élvezem, hogy itt lehetek. De ugyanakkor, hogy őszinte legyek, az elmúlt pár évben a Forma-1-ben az izgalom, a show egy kicsit gyengébb a turbó motorokkal. Ide értve a hangot, a köridőket, az üzemanyag spórolást, a gumik óvását. Szerintem ezeket az autókat egy kicsit kevésbé izgalmas vezetni."

"2004-ben, 2003-ban a V10-esekkel emlékszem, mikor kimentünk az első tesztre és 60-70 kör után nagyon elfáradtam. Még éjjel is lüktetett a fejem, mert a nyak annyira meg lett terhelve. Nem tudtam vízszintesen aludni. Most ha elmegyünk az első tesztre, letolunk 160 kört."

"És pár szabályváltozás, politikai változás sem segít."

"A sport alapvetően, és a versenyzők nem érzékeljük az összefüggéseket. Ez a helyzet a rádiókommunikációval is, nem lehet, félig lehet, nem lehet, vissza az eredeti állapothoz. Ez van bármi mással is, kicsit összezavar mindenkit."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!