f1

2016.08.01. 12:47

Ferrari: Az előrelépés megállt a Spanyol Nagydíjnál

A Ferrari csapatfőnöke elmondta, hogy nem történt előrelépés a spanyol nagydíj óta, a kasztnival kerültek tévútra, ami lehetővé tette a Red Bull előzését.

Hegedűs Dávid

Fotó: Varga András

A maranellói csapat volt a Mercedes legfőbb kihívója a bajnokság kezdetén, de mostanában a megerősödött Red Bulltól is lemaradtak az első félév végére.

A Red Bull kettős dobogót ért el a német nagydíjon, ami elősegítette a Ferrari megelőzését a konstruktőri bajnokság második helyén.

Az a helyzet korántsem ideális a Ferrari számára, amelyben megváltak a technikai igazgatótól, James Allisontól, ami lehet a gyengélkedés következménye is.

Amikor a Motorsport.com arról kérdezte a csapatfőnök Maurizio Arrivabenet, hogy hol volt-e új lendület a csapatban, ezt válaszolta.: Kanadában a motorral elég jól reagáltunk a helyzetre.”

„De ha megnézem a helyzetünket és visszamegyek az időben, látható, hogy nincs nagy javulás a leszorítóerőt illetően. Ez a probléma.”

„Tudjuk, hogy min kell dolgoznunk, ezt minél hamarabb meg kell tennünk, még ha nem is lesz könnyű.”

Arrivabene szerint a helyzet bonyolult, mert nehéz megtalálni a megfelelő egyensúlyt a mechanikai és az aerodinamikai tapadás között.

„Két fajta leszorítóerő van, ezt nem kell magyarázni.” mondta. „Az egyik a mechanikai a másik az aerodinamikai tapadás.”

„Keményen kell dolgoznunk mindkét területen, egymással meg kell beszélniük a dolgokat, de előfordulhat, hogy az adott pillanatban eltérő nyelven kommunikálnak egymással.”

Reagáló tercek

Arrivabene ragaszkodik ahhoz, hogy a Ferrari nem adja fel a céljait még a Red Bull megerősödése ellenére sem, valamint utalt az esetleges további személyi átalakításokra is.

„Azt kell mondanom, hogy ők [Red Bull] elég sokat javultak.”

„De ez nem azt jelenti, hogy feladjuk az idei évünket. Át kell gondolnunk és aszerint kell cselekednünk.”

Hozzátette: „Felülvizsgáljuk a csapatot, mert fejben tudjuk, hogy mit kellene tennünk.”

„És haladunk előre a szezonban, tudjuk azt, hogy mit kell tennünk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!