f1

2016.08.16. 09:55

Fokozott terrorkészültség a Belga Nagydíjon

A terrorveszély ellenére nőtt a belga jegyeladás tavalyhoz képest

Tajthi Andrea

Fotó: Paul Gilham/Getty Images/Red Bull Content Pool

Az F1-es mezőny épp nyári szünetét tölti, a következő verseny pedig Spában kerül megrendezésre.

A Belga Nagydíj szervezői fokozzák a terrortámadások elleni készültséget.

Az Európát, és főként Belgiumot érintő terrortámadások ellenére a verseny promótere, Andre Mas azt nyilatkozta a La Derniere Heure nevű lapnak, hogy 25%-kal több jegyet adtak el, mint tavaly. Elmondása szerint ennek oka a "Verstappen mánia".

"15-20 ezer hollandra számítunk." - mondta Mas. "25%-kal jobb az eladásunk, mint tavaly, pedig az is egy jó év volt. A tribünjegyek mind elfogytak. Csak állók vannak már, az új, La Source kapunál."

Mas azonban azzal is tisztában, hogy biztonságban kell tudni ezt a rengeteg embert, főként a sajnos gyakorivá vált terrortámadások okán.

"Azok után, ami Nizzában történt, el kell szeparálnunk a gyalogos forgalmat a járművestől, így például eltávolítottunk minden vásárlási lehetőséget a La Source-szal szemben. További ellenőrőket vetünk be, hogy átvizsgálhassuk a táskákat, hűtőtáskákat, de motozást is végzünk majd, ha szükségét érezzük. A hadsereg is támogat minket, hogy maximalizálhassuk a biztonságot. Számunkra a biztonság a legfontosabb. A közönség félelem nélkül érkezhet."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!