f1

2016.08.02. 06:23

Ha azt hiszed, Alonso a legjobb F1-es bűvész, tévedsz

Nigen Mansellt a "varázslat" segítette felépülésében, miután beszélni sem tudott

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

A korábbi F1-es világbajnok, Nigel Mansell elmondása szerint a mágia épp olyan izgalmas, mint versenyezni egy autóval. Mindezt az után gondolja így, hogy felépült abból a balesetből, melyet a 2010-es Le Mans-i 24 órás versenyen szenvedett. Percekig mozdulatlan maradt autójában, a jelentések szerint agyrázkódása volt, de kiderült, hogy nem tudott beszélni és nem emlékezett feleségére és gyerekeire.

Mansell úgy véli, valamiféle csoda segített neki felépülni. Egy jótékonysági golf bajnokságon az F1-es világbajnok azt mondta: "Rá kellett vennem az agyamat, hogy máshogy működjön, igazi kihívás volt." - mondta a Sunday Mirrornak. "Mára ezt hasonlóan izgalmasnak gondolom, mint a versenyzést. Nincs annál nagyszerűbb érzés, mint amikor valakinek tátva marad a szája attól, amit teszel. A varázslat megtanulása kulcsfontosságú része volt a telejs felépülésemnek, és irányadója a normális életemnek, amit ma élek."

Mansell, aki tagja a Magic Circle-nek (ahhoz, hogy valaki a tagja lehessen, fel kell találnia egy trükköt), körbeutazta az országot (UK), hogy trükköket tanuljon, és már az Egyesült Államokban is tartott bemutatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!