f1

2016.08.09. 07:23

Häkkinen elismerte, hogy tévedett

Már látja, hogy Max Verstappennek nem volt korai az F1-es debütálás

Tajthi Andrea

Fotó: Daimler AG

A kétszeres F1-es világbajnok, Mika Häkkinen elismerte, hogy tévedett, mikor nem tartotta jó ötletnek, hogy Max Verstappen olyan fiatalon érkezik a Forma-1-be.

Häkkinen korábban úgy vélte, hogy Verstappen nem készült fel megfelelően 2015-ös debütálására.

"Soha nem engednék egy versenyzőt ilyen fiatalon a Forma-1-ben versenyezni." - mondta akkor Mika.

Időközben azonban Verstappen a Toro Rossotól a Red Bullhoz került, és már első futamgyőzelmét is begyűjtötte. Häkkinen pedig elismerte, hogy tévedett.

"Kritizáltam a Forma-1-be érkezésekor, azt gondoltam túl fiatal." - mondta Häkkinen. "De nagyon örülök, hogy tévedtem, és segített megérteni, hogy a mai fiatal lányok és fiúk már jobban késze állnak erre a világra. Hagyni kell őket beszélni, és meg kell hallgatni, hogy mit mondanak.

"Max nyilvűnvalóan nagyszerű. Amikor én voltam 16-17 éves, amikor gokartoztam, az nagyszerű volt. Nagyon versenyképes volt (a széria), minden hozzávaló megvolt, ami ahhoz kellett, hogy magas szinten teljesítsek. Azt gondoltam akkoriban, hogy mindenre készen állok, készen állok arra, hogy az autósport csúcsán versenyezzek. De akkoriban nem az volt a megszokott, hogy az emebrek rádnéztek ennyi idős korodban és azt gondolják, hogy kész vagy egy olyan kategóriára, mint a Forma-1. Ezek az idők elmúltak."

"A fiatalok egyre magasabbra jutnak a különféle sportokban, de az üzletben is, mindenhol. Az emberek gyorsabban fejlődnek, mert az eszközök rendelkezésükre állnak ahhoz, hogy tanuljanak és megértsék, hogy mi történik a világban. Manapság annyit tanulhat az ember, amennyit csak akar, akár az interneten is. Szóval az élet sokkal gyorsabb lett."

"Igen, persze a csapatok is szervezettebbek ma, mint korábban. Komolyabb a menedzsment, az egész sokkal szervezettebb. Kicsit könnyebb így ebben a világban. De ennek ellenére szükség van a tehetségre és elkötelezettségre ahhoz, hogy valaki sikeres legyen, és Max nyilvánvalóan nagyszerű munkát végez."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!