f1

2016.08.05. 15:12

Montezemolo: Imádom a Ferrarit, szóval a legjobb, ha nem beszélek róluk túl sokat

A Ferrari korábbi elnökét ismét volt csapata teljesítményéről kérdezték.

Horváth Dániel

Fotó: Scuderia Ferrari

Már az idei szezon felénél járunk, a Ferrari pedig nemhogy fejlődött volna tavalyhoz képest: idén még egy győzelmet sem szereztek, ráadásul a Red Bull javulásának köszönhetően visszaestek harmadik erővé. Ha ez nem lenne elég, nemrégiben napvilágot látott a hír, hogy a technikai guru James Allison azonnali hatállyal távozik a Scuderiától. Az olasz sajtó természetesen már megkongatta a vészharangot, válsághelyzetről beszélnek Maranellóban.

Kimi Räikkönen is elismerte, hogy lemaradtak: „A szezon elején még a Red Bull előtt voltunk, most viszont elénk kerültek. Ez fájó, de fejlődni fogunk.”

A felfordulás közepette új munkakörében Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke Rióba utazott, hogy népszerűsítse Olaszország 2024-es olimpiai rendezésről szóló terveit.

„Imádom a Ferrarit, szóval a legjobb dolog amit tehetek, hogy nem mondok túl sokat” – idézi Lucát a La Gazzetta.

Montezemolo Rióban Leo Turrinivel, a Ferrari bennfentes újságírójával váltott néhány szót: „Nem beszélek a Ferrariról. Az viszont örömmel tölt el, hogy Marchionne azt mondja, Maranellóban nagyszerű emberek dolgoznak.”

„Ez tény, ők már két évvel ezelőtt is ott voltak. Ezeket az embereket még én neveztem ki” – tette hozzá Luca.

Sergio Marchionne jelenlegi elnök a héten már azt is elmondta, hogy átalakítások várhatók a maranellói bázison, a McLarennél működő struktúrához hasonlót szeretnének felépíteni.

A La Gazzetta dello Sport című lap bízik a csapatban: „A Ferrari nem fogja feladni, de jelenleg csak a harmadik legjobbak.”

A Corriere della Sera, szintén olasz lap is hasonlókat írt: „A Ferrari visszaesése folytatódik, de a főnökök tartják a hitet a csapatban.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!