f1

2016.08.24. 17:05

Rosberg is kipróbálja a Halót

A német versenyző Spában próbálja ki a fejvédőt.

Horváth Dániel

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Nico Rosberg a Belga Nagydíj pénteki szabadedzésén viszi pályára a Halo-rendszert – jelenti a Motorsport.com.

Habár az F1-es csapatok megegyeztek, hogy jövőre még biztosan nem vetik be éles körülmények között a Halót, a rendszer továbbfejlesztése továbbra is folyamatban van a 2018-as szezonra.

Az FIA szeretné, ha minden csapat még idén kipróbálná az említett rendszert, hogy közösen oldják meg az esetlegesen felmerülő problémákat.

A terv az, hogy a pénteki első szabadedzés kezdetén viszi pályára Rosberg a Halót. Hogy meddig lesz fent a német autóján, az egyelőre kérdéses. 

Érdekes lesz figyelni a reakciókat, hiszen az Eau Rouge kanyarban például befolyásolhatja a pilóták látási viszonyát. Rosberg beszámolóját természetesen az FIA is nagyon várja, fontos adatokra tehetnek szert az egyelőre tesztüzemben lévő biztonsági eszközről.

A Ferrari és a Red Bull már a szezon korábbi szakaszában tesztelte a rendszert, más csapatok egyelőre nem próbálták ki, habár a McLaren jelezte, a szezon folyamán ők is szeretnék pályára vinni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!