f1

2016.09.06. 18:06

A Zika vírus bonyolítja a Szingapúri Nagydíj helyzetét

A verseny szervezői szerint nincs ok az aggodalomra

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

Tavaly az egészségtelen szintű légszennyezettség veszélyeztette a Szingapúri Nagydíjat, most azonban, két héttel a verseny előtt az a legaggasztóbb hír a térségből, hogy felütötte a fejét a Zika vírus. Szeptember 2-ig mintegy 189 fertőzött esetet regisztráltak.

A nagydíj promótere nem kommentálta, hogy veszélyezteti-e ez a verseny megrendezését, ráadásul idén is nagy bulival készülnek, kiegészítésként, noha légszennyezettség ügyben sem jobb a helyzet, mint tavaly. Mindentől függetlenül az elmúlt évben 260 912 nézőt vonzott a verseny három nap alatt.

Miközben a kormány komoly csatát vív a vírust terjesztő szúnyogokkal, a verseny szervezői biztosra veszik, hogy a nézők nem lesznek veszélyben.

A Szingapúri Nagydíj hétvégéjén egyébként olyan sztárok lépnek majd színpadra, mint Kylie Minogue, a Bastille, a Queen + Adam Lambert, Halsey és az Imagine Dragons.

A Zika kapcsán Jean NG a Singapore Tourism Board (STB) igazgatója elmondta: "Szingapúr továbbra is biztonságos úticél és az STB tovább folytatja az ellenőrzéseket az Egészségügyi Minisztérium (MOH) és a Nemzeti Környezetvédelmi Intézet segítségével."

"A látogatóink jóléte és egészsége továbbra is prioritást élvez. Azt javasoljuk az ide látogatóknak, hogy informálódjanak a Zikáról a MOH weboldalán, melyen tanácsokat találnak, hogyan kerüljék el az esetleges szúnyogcsípéseket."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!