f1

2016.09.20. 14:43

Ha nem lesz jobb a Forma-1, Alonso lelép

Amennyiben a jövő évi szabályváltozások nem teszik izgalmasabbá az F1-et, Alonso más lehetőség után néz.

Komenda Vivien

Fotó: McLaren

A spanyol, akinek szerződése jövő év végén jár le, sokszor kritizálja a sportot, és szerinte jelenlegi helyzete kétségbeejtő. Éppen ezért, a 2017-es szabályváltoztatásokban bízik, melyek talán véget vetnek az unalom korszakának.

A 35 éves spanyol viszont egyértelműen kijelentette, az, hogy visszavonul a Forma-1- ből, nem jelent egyet azzal, hogy a versenyzést is befejezi.

„Az elmúlt két évben ugyanazt ismétlem: ezek az autók már nem olyan vonzóak, kevésbé lenyűgözőek, mint elődeik.” – fogalmazott a Cadena Ser rádiónak. „Már nincs meg az az igazi „wow” érzés, nem arra gondolsz, hogy nem tudod elhinni mennyire gyors ez az autó, és hihetetlen, hogy ekkora sebességgel száguldottál át azon a kanyaron. Ez már nem az a Forma-1, ami 10 éve volt.”

„Az autók unalmasak, semmi különleges érzés nincs, ha benne ülsz. Minden a gumi-és üzemanyag spórolásról szól, és elveszik az igazi verseny, hiszen nem nyomhatjuk a maximumon. Jövőre talán az autók gyorsabbak lesznek, és újra vonzó lesz a Forma-1.”

„Viszont ha még továbbra is marad a jelenlegi helyzet, elgondolkozom a visszavonuláson. Annyi más dolog van, amit csinálhatnék. A szabályokon múlik minden. 12 hónap múlva pedig látni fogjuk, hol állunk, és mi a helyzet. Kiderül, hol tudnám folytatni, de persze átgondolom azt a lehetőséget is, hogy itt hagyjam a sportot és más után nézzek. Meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!