f1

2016.09.12. 15:57

Kaltenborn reméli, hogy hamarosan lesz európai döntés

„Semmilyen módon nem kapunk több pénzt jelenleg.”

Hegedűs Dávid

Fotó: Tajthi Andrea

Monisha Kaltenborn az Európai Bizottsághoz fordult, azért, hogy a jövőben igazságosabb legyen a pénzek szétosztása a csapatok között a Forma-1-ben.

A Sauber és a Force India is benyújtotta a kérvényét, azért hogy vizsgálják ki, hogy a nagy csapatok kapják a tévés bevételek oroszlán részét.

A svájci Sauber csapat, Kaltenborn vezetésével csaknem összeomlott 2016-ban, de támogatást kaptak, egy ismeretlen svájci befektetőtől.

Néhány svájci újság azonban már leírta a hinwili csapatot.

„Természetesen mindig tudnak kritizálni” - mondta Kaltenborn az Auto Bild-nek. „De ezeket is ugyanúgy meg kell hallgatnunk, mint a szakértői véleményeket.”

„Találtam egy merész írást rólunk, miszerint 40 éve nagy svájci partnerei vagyunk a Forma-1-nek, de ez kevésbé ismert a sportban.” tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a kapott támogatás ellenére tovább harcol-e az igazságosabb pénz elosztásért, Kaltenborn ezt felelte: „Természetesen!”

„Mindez semmit sem változtat a mi megítélésünkön és helyzetünkön az Európai Bizottságnál.” - mondta.

Ami a Bizottság határozott döntését illeti, Kaltenborn ezt válaszolta.: „Bízunk benne, hogy hamarosan kedvezően döntenek.”

„Semmilyen módon sem kapunk több pénzt jelenleg. A pénzek szétosztása és a döntés módja kivételes, ezzel egyszerűen kedvezőbb helyzetbe hoznak csapatokat, akik előnybe kerülnek ez által.”

A Sauber most biztonságban van, de Kaltenborn elmondta, hogy a csapat célja, hogy még stabilabbak legyenek:

„Mi nem fogjuk azt csinálni, mint a BMW. Mindent csak növeltek. Ha tudatosan és határozottan fejlődünk és dolgozunk, akkor tudjuk a legjobb teljesítményünket nyújtani, ami mindig is a mi erősségünk volt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!