f1

2016.09.05. 12:53

Lauda: Vettel küzd a Ferrarinál

Sebastian Vettel jelenleg küzd azért, hogy ő legyen az első számú pilóta a csapatnál.

Hegedűs Dávid

Fotó: Scuderia Ferrari

„Futamokat szerettünk volna nyerni, és beleszólni a bajnoki cím sorsába.” - mondta a csapatfőnök Maurizio Arrivabene az Olasz Nagydíj után. „Ami nem sikerült.”

„Néhány héttel ezelőtt komoly fejlesztéseket kezdtünk el, aminek már látjuk eredményét, de teljes képet, csak 2017-ben kapunk ezekről.”

„A csapatban a hangulat jó. Tudjuk, hogy mit kell tennünk, hogy sikeresek legyünk. Csak több időre van szükségünk.” - tette hozzá.

Lauda eközben a Ferrari jelenlegi helyzetét, ahhoz a korszakhoz hasonlítja, amikor ő megérkezett a csapathoz a 70-es években, illetve a Schumacher előtti évekhez.

„Nekem úgy tűnik, hogy a régi, jól ismert Ferrari problémák továbbra is fennállnak.” - mondta a Welt am Sonntag újságnak.

„Az emberek a Ferrarniál nagyon érzelmesek, ha minden jól megy, akkor lazán veszik a dolgot, ami nem megfelelő a folyamatos sikernek. Ha nem mennek jól a dolgok, akkor feszültté válnak, a kívülről és belülről is érkező hatalmas nyomások miatt, ez sürgős változtatást igényel.”

Lauda egyetért azzal, hogy Vettelt, mint az új Schumachert köszöntötték a csapatnál, de Alonso féle sikertelen korszak lehet a vége.

„Sebastian nagy reményekkel érkezett a csapathoz, a megváltónak gondolták, mint anno Schumachert, jól is kezdődött a dolog.” - mondta Lauda. „Jelenleg viszont csak küszködik a helyzetében.”

„Pontosan nem tudom megmondani, hogy miért, de Kimi Räikkönen gyakran gyorsabb nála, ami számomra azt jelenti, hogy gyengébb nála. Egy biztos, ő nem ezt a szerepet szeretné, és ő is többet vár magától, a csapat meg számít rá.”

„Változtatni kell.” - teszi hozzá Lauda. „A Ferrarinak és Vettelnek egy szorosabb kapocsra van szüksége a sikerhez.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!